NEWS

Când să aplicați

Schema este deschisă în prezent anumitor cetățeni ai UE și membrilor familiilor acestora. Se va deschide complet până la 30 martie 2019.

Termenul limită de depunere a cererilor va fi 30 iunie 2021 sau 31 decembrie 2020 dacă Marea Britanie va părăsi UE fără o înțelegere.

Puteți aplica acum dacă sunteți eligibil, dar probabil că veți beneficia de statutul prestabilit, mai degrabă decât de starea de decontare, dacă în prezent nu aveți 5 ani de ședere continuă.

Când veți avea 5 ani de ședere continuă

De cinci ani de ședere continuă înseamnă că, timp de 5 ani la rând, ați fost în Regatul Unit timp de cel puțin 6 luni în orice perioadă de 12 luni, cu excepția:

  • o perioadă de până la 12 luni dintr-un motiv important (de exemplu, naștere, boală gravă, studii, formare profesională sau detașare de muncă de peste hotare)
  • serviciul militar obligatoriu de orice lungime

Dacă veți avea 5 ani de ședere continuă până la 30 iunie 2021

Dacă aplicați o singură dată după ce aveți 5 ani de ședere continuă (și îndepliniți toate criteriile de eligibilitate), veți obține statutul stabilit.

Dacă aplicați înainte de a avea 5 ani de ședere continuă, veți obține doar statutul prestabilit. Apoi, va trebui să aplicați din nou mai târziu pentru a obține o situație stabilită dacă doriți să rămâneți permanent în Regatul Unit.

Dacă nu veți avea 5 ani de ședere continuă până la 30 iunie 2021

Nu veți fi eligibil pentru statutul stabilit înainte de termenul limită pentru schema de decontare a UE. Cu toate acestea, dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate, veți primi statutul prestabilit dacă aplicați oricând înainte de 30 iunie 2021.

Apoi, puteți schimba starea prestabilită până la starea stabilită de îndată ce veți avea 5 ani de ședere continuă.

Puteți obține statut stabilit înainte de a avea o reședință continuă de 5 ani dacă ați trebuit să vă opriți mai devreme sau să începeți să lucrați într-o altă țară a UE .

Dacă aplicați ca membru de familie al unui cetățean al UE

Probabil veți obține o decizie mai rapid dacă aplicați în același timp sau după ce se aplică membrii familiei.

Membrii familiei dvs. vor primi un număr de cerere atunci când se aplică. Puteți folosi acest lucru pentru a "conecta" aplicația dvs. la a lor, astfel încât aplicațiile dvs. să fie luate împreună.

Dacă membrul dvs. de familie este cetățean irlandez

Membru de familie irlandez nu trebuie să se aplice.

Dacă sunteți membru de familie al unui cetățean al UE care a murit

S-ar putea să fiți eligibil pentru o situație stabilită înainte de a trăi în Marea Britanie timp de 5 ani.

Familia dvs. trebuie să fi lucrat sau să desfășoare o activitate independentă în Marea Britanie în momentul decesului. De asemenea, trebuie să fi trăit cu ei chiar înainte de moartea lor și fie:

  • au trăit continuu în Marea Britanie timp de cel puțin 2 ani înainte de moartea lor
  • moartea lor a fost rezultatul unui accident de muncă sau al unei boli profesionale

Dacă sunteți în străinătate și sunteți membru de familie al unui cetățean UE care locuiește în Marea Britanie

Dacă nu locuiți în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020, veți putea să vă înscrieți aici după data respectivă dacă se aplică toate cele ce urmează:

  • membrul familiei dvs. are statut stabilit sau pre-stabilit
  • relația dvs. a început înainte de 31 decembrie 2020
  • rămâneți un membru apropiat al familiei, de exemplu un soț, un partener civil, un partener necăsătorit, un copil aflat în întreținere sau un nepoată sau un părinte sau bunic
We use cookies to maintain login sessions, analytics and to improve your experience on our website. By continuing to use our site, you accept our use of cookies, Terms of Use and Privacy Policy.Privacy policyAccept and close